goteborg.foretagslokaler-sverige.se: Hitta företagslokal i Göteborg

Hitta företagslokal i Göteborg

Hej och Välkommen!

Hos oss kan du på ett enkelt sätt söka efter lediga företagslokaler i Göteborg!

Vill du hitta en företagslokal i Göteborg på ett enkelt, smidigt och effektivt sätt? Lått oss hjälpa dig. Vi har samlat alla lediga lokaler i Göteborg på en och samma portal. Vi anser att det ska vara lätt att söka en lokal till din verksamhet. Börja redan idag med din jakt på din nästa företagslokal i Göteborg!

Stadium satsar på Outlet Butik i Göteborg

Stadiums nästa outletbutik öppnas i Götaland, närmare bestämt i centrala Göteborg. Satsningen är tydlig på citylägen med hög kundtäthet och bra tillväxt-möjligheter. Stadium har haft kraftig ökning av försäljning i sina butiker under året och vd Daniel Löfkvist ser ljust på framtiden. Trots en nedstängning av en butik i centrala Stockholm grundat omstöppningen av Sergelgatan så är en ny butik nu på gång. Det blir en stor affär med en total area på cirka 800 kvm, ännu är läget okänt. Totalt har Stadium 60 butiker fördelade i Sverige, Norge och Finland. Läs mer här.

MERC samlar unga inom fastighet i Göteborg

MERC Talangnätverk har sedan 2015 lockat talanger inom fastighetsbranschen för att främja nya samarbeten och affärer. Intresset för gruppen som nu öppnas i Göteborg är stort, men inträdeskraven har varit extremt höga. Den som vill ansöka om medlemskap måste jobba med en verksamhet som nätverket kan ha nytta av, vara ung och fokuserad på karriär. Nu ökar dock chansen för fler att vara med då föreningen öppnar på nya platsen i Göteborg. Det finns idag inget liknande i Göteborg innanför fastighet. Läs vidare här.

Ny VD för fastighetsbolaget Egnahem i Göteborg

Erik Windt Wallenberg tillträder som ny VD på Egnahemsbolaget i Göteborg och efterträder då Mikael Dolietis. Egnahemsbolaget har hjärtat i Göteborg driver fastigheter runtom i staden. Det omfattar både lägenheter och radhus i varierande storlekar och stilar. Den nya VDn har arbetat på fastighetsbolaget sedan 2015 på utvecklingsavdelningen och var därför naturlig som övertagare av rollen som VD. Bolagets nuvarande VD går vidare till Alingsåshem. Här kan du läsa vidare.

Kajs butik i Göteborg försätts i konkurs

Kajs, en modekedja med fyra butiker på västkusten och rötter i Göteborg försätter sin butik i Partille i konkurs. Säsongen har varit riktigt tuff och förvärrats under coronapandemin vilket dessvärre lett till att försäljningen minskat och omkostningarna för butiken ökat. Butiken i Partille öppnade i 2006 och har en lång historia med den första butiken som startades i Göteborg redan 1957. Styrelseordförande Martin Johansson vill inte kommentera konkursen vidare, då det är ett för tidigt skede att börja gå in på fordringsägare och eventuell skuldbild. Just nu pågår en utförsälning i butiken för att förbereda för nedstängning. Här kan du läsa mer.

Holmens butik i Uppsala påverkade av pandemin

Den klassiska herrekiperingen Holmens i Göteborg ansöker om rekonstruktion efter att modebolaget fått problem med likviditeten som en följd av coronapandemin. Holmens Herr har två butiker i Göteborg, den första öppnade redan för över 50 år sedan på Kilsgatan. Utöver coronakrisen så har företaget även påverkats av konkurrerande e-handel som växer i rask takt. Rekonstruktionen kommer ske tillsammans med advokatbyrån Eriksson & Bengtsson som ansökt vid Göteborgs Tingsrätt. Butikerna kommer dock hållas öppna, likaväl e-handeln, under tiden för rekonstruktionen. Läs mer här.

Apotek Hjärtat satsar på fler kliniker i landet

Apotek Hjärtat gör ytterligare satsningar i samarbete med minutkliniken. Den senaste öppningen blir i Sveriges största ICA butik i Haningen söder om Stockholm. Apoteket hjärtat har sedan tidigare 6 kliniker runtom i landet och bland annat öppnar nya i Göteborg och Malmö inom kort. Minutkliniken är en mindre vårdcentral för enklare ärenden så som öroninflammation och vaccinationer. Samarbetet mellan Apotek Hjärtat och minutkliniken är en del i att utveckla verksamheten i förhållande till tjänster. Detta är väldigt uppskattat bland kunder som är glada för tillgängligheten med drop-in och öppettider under helg och kvällar. Läs mer här

Electra Gruppen satsar på lager och logistik

Electra Gruppen tyngdes ner under första kvartalet då EM Home tappade omsättning. Det är fortfarande ett belastande jobb för resultaten att få EM Home till en del av koncernen. EM Home har butiker runt om i landet så som Uppsala, Göteborg och Örebro. Nu hoppas VD Anneli Sjöstedt på att samarbeten med Elon som innebär att samtliga Audio Video byter skyltning, ska inbringa högre handelsvolymer för Electras verksamheter runtom i landet. Vidare kan det glädjas att ett uppstartande arbete med etablering av lager och logistikfunktion för möbler väntas ge förbättrad lönsamhet. Här kan du läsa vidare.

Nordiska galleriets butiker vann årets retailkoncept

Konkurrensen för årets retailkoncept på Retail Awards 2019 var tuff. Clas Ohlsons Lab butik och Sambsung Experience butik var nominerade, men ett bolag med hundraåriga anor vann: Nordiska Galleriet. Bolaget har butiker i Stockholm och Göteborg - de erbjuder en butiksupplevelse utöver det vanliga. Idag finns inrednings-och arkitettjänster och e-handel. VD Per Sköld säger att det är roligt att kunan satsa och även lyckas med butikerna i dagar som dessa med ett tufft klimat för fysisk retail. Till hösten 2019 planeras butiksytan i Göteborg att tredubblas. Här kan du läsa mer.

Axfoods nya superlager erätter butiker i bland annat Örebro

Axfood öppnar upp nya superlager som ska öppnas om fyra år. Denna investering väntas att kosta mellan 400 miljoner kroner till 600 miljoner kroner. Det nya superlagret kommer att ersätta lagret i Jordbor, Borlänge, Årsta, Örebro, Skellefteå och Sätra. Enheterna i Jönköping, Göteborg och Helsingborg kommer inte att påverkas. Målet med detta är att öka kapaciteten med minst 40 procent.

Läs mer här. 

Best of Brands gör butiks-comeback

Best of Brands öppnade upp i mars igen i Sickla med en ny ägare i ryggen. I slutet av januari kom nyheten att SDHJ Group med ägare som Pelle Törnberg, Torsten Jansson och Mikael Solberg köper Best of Brands konkursbo. En av de två kvarvarande butikerna i Jönköping har sedan dess avyttrats. Bolaget siktar nu in sig på andra storstäder i Norden som Göteborg och Oslo. Marknadsanalyser får visa var våra kunder finns, säger Stefan von Stein. Starten i Sickla gick över förväntan och nu vill nya ägaren ta Best of Brands ut i världen. Här kan du läsa vidare.